site_logo

Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok – útmutató vállalkozásoknak

2 részes online tudásprogram 1. rész

Mire figyelj vállalkozóként, hogy az értékesítés, reklám, hirdetés ne egy jogi hercehurcába torkolljon?

Hogyan kerüld el büntetést?

↓ Olvass tovább, mert lehet, hogy meg fogsz lepődni! ↓

Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok - útmutató vállalkozásoknak

Rád is igaz ebből akár csak egy is?

… Online vagy hagyományos üzletben termékeket vagy szolgáltatásokat árulsz, webáruházat üzemeltetsz?
Hirdetsz akár Google-ben, Facebookon vagy más felületen?
Akciózol, és azt gondolod, hogy mindent tisztességesen csinálsz?
Hírleveleket küldesz ki, és azt hitted, hogy csak a GDPR-ra kell figyelned?
Marketingesként fontos számodra, hogy amit az ügyfeleidnek tanácsolsz vagy beállítasz, az jogszerű is legyen?
… Fogalmad sincs, hogy vállalkozóként milyen jogszabályoknak kell megfelelned, amikor valamit eladsz?
Tartasz attól, hogy megbírságolnak valamiért, amiről nem is tudtál, miközben kínosan ügyeltél rá, hogy mindent jól csinálj?
… Hallottál már a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatokról?

Ha csak egy pont is igaz rád a fentiek közül, jó helyen jársz!

A legtöbb vállalkozó nem hallott a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatokról. Aki igen, az azonnal úgy gondolja, hogy rá biztosan nem vonatkozhat az ezzel kapcsolatos tiltó szabályozás, hiszen ő bizony tisztességesen értékesít.

De biztosan így van? Mire vonatkozik a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalma?

Mire kell figyelni vállalkozóként, hirdetőként, sőt marketingesként?

Bizony a marketingeseknek is tisztában kellene lennie ezekkel a szabályokkal, hiszen akár csak egy szó is jogsértővé teheti a reklámot, az értékesítési oldalt vagy a tervezett akciót.

Nem egyszer találkoztunk már olyan marketing, értékesítési tanácsokkal, melyek bizony jogszabályba ütköztek. Gyakorlott marketingesek is hibáznak, mert nem ismerik a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatokra vonatkozó szabályozást. Akciós határidők, hírlevél szövegek, értékesítési technikák és még számtalan apróság esetén kiderülhet, hogy a jogszabályi előírásnak nem felel meg, miközben az ember vállalkozóként rendben találja, máshol is ezt láttad, vagy a marketinges akár még nyomja is, mert ez a „legújabb módszer, ami bizonyítottan működik”.

Lehet, hogy te azt gondolod, hogy mindent rendben csinálsz, a legjobb szándék vezérel, de ha a Fogyasztóvédelem vagy a Gazdasági Versenyhivatal megvizsgálja, akkor nem biztos, hogy egyetértenének.

Ám, még ilyen elsőre kilátástalannak tűnő helyzetben is van megoldás.

Így segítünk neked

Elkészítettünk egy online elérhető tudásprogramot a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatokról kifejezetten magyar vállalkozóknak.

Ez tényleg a lényeg, amire vállalkozóként szükséged van, ha meg akarsz felelni a jogszabályoknak. Mindez az átlagember számára is érthetően és követhetően megfogalmazva, azonnal alkalmazható gyakorlati tippekkel.

A tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok – útmutató vállalkozásoknak online tudásprogram két részből áll. A két rész anyaga egymásra épül, ezért a második nem érthető az első nélkül. Így vagy az 1. részt tudod megvásárolni külön, vagy az 1. és 2. részt egyben.

Aktuális tudnivalókat kapsz, hiszen ügyvéd által, mégis számodra érthetően készült a tudásprogram anyaga.

Ez a tudásprogram nincs tele idegen, érthetetlen szavakkal, vagy oldalakon át tartó mondatokkal, aminek a felét sem érted. Minden esetben a lehető legegyszerűbben magyarázzuk el a törvényi szabályokat, hogy vállalkozóként, marketingesként te is megérthesd. 

A tudásprogram nem jogászoknak készült. Pont ez benne a lényeg. “Lefordítjuk” számodra a bonyolult, nyakatekert jogszabályi előírásokat érthetőre.

Szakértőnk olyan ügyvéd, aki mestere annak, hogy a bonyolult szabályokat érthetővé tegye.

Dr. Kocsis Ildikó Érthető Jog profilkép 2

Ki segít neked eligazodni a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok körében?

Dr. Kocsis Ildikó 1998-ban szerezte meg a jogi, majd 2002-ben az Európa jogi szakjogász diplomáját. 1999 óta dolgozik jogászként, 2004-ben megalapította a Kocsis és Szabó Ügyvédi Irodát.

Számos cikke jelent meg és rengeteg előadást, szemináriumot tartott, tv és rádió interjút adott. 2008-ban a Who is Who Magyarországon (Ki kicsoda Magyarországon) lexikon döntése alapján bekerült a gazdaság, a politika, a tudomány, a kultúra és a művészet területein tevékenykedő híres vagy kiemelkedő teljesítményt nyújtó személyiségek életrajzait tartalmazó enciklopédiába.

Célja, hogy a jog világát mindenki számára érthető formában, körmondatok és idegen szakszavak nélkül ismertesse meg veled.

Mit tartalmaz a 2 részes Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok – útmutató vállalkozásoknak online tudásprogram?

A tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok – útmutató vállalkozásoknak online tudásprogram 2 részből áll. A két rész anyaga egymásra épül, ezért a második nem érthető az első nélkül. Így vagy az 1. részt tudod megvásárolni külön, vagy az 1. és 2. részt egyben.

A videókat annyiszor nézed meg, ahányszor csak szeretnéd.

Mit ismerhetsz meg a Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok – útmutató vállalkozásoknak tudásprogram 1. részében?

Megismerheted többek közt a következőket:

 • A legfontosabb jogi alapok

Az elején tisztázunk mindent az alapoktól kezdve, amire szükséged lehet ahhoz, hogy pontosan megértsd, mire és mikor kell figyelned.

 • Mikor beszélhetünk egyáltalán kereskedelmi gyakorlatról, és mikor lehet tisztességtelen?

Akár már egy hirdetés is elég hozzá?

 • Sötét mintázatok

Ez már önmagában is rosszul hangzik, de a képzésben tisztázzuk pontosan, hogy mit jelent a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tekintetében, és mire kell odafigyelned.

 • MLM és tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat

Ha MLM-es cég termékeit értékesíted, akkor erről feltétlenül tudnod kell!

 • Megtévesztő vagy agresszív kereskedelmi gyakorlatok

Mik ezek, és hogyan kerüld el őket.

 • Egy érdekes helyzet: a mulasztás

A mulasztás is probléma lehet? Mikor és hogyan?

Mit ismerhetsz meg a Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok – útmutató vállalkozásoknak tudásprogram 2. részében?

Megismerheted többek közt a következőket:

 • A feketelista

Mi pontosan a nem csak “csúnyán hangzó”, de jogszabályban is megfogalmazott feketelista, ami azonnali elmarasztalást von maga után, és amit minden szinten kerülni kell?

 • A 31 feketelistás eset

Megnézzük mind a 31, konkrét feketelistás esetet. Elemezzük, hogy ezek mit jelentenek pontosan, melyik kire vonatkozik, és mit tegyél, hogy elkerüld ezeket.

 • Álcázott szerkesztői tartalmak

Mik ezek és mire figyelj?

 • Korlátozottan elérhető termékek

Mire figyelj, ha nem a teljes árukészleted elérhető folyamatosan.

 • A “készlet erejéig” jelzés vajon mindent megold?

A kérdésből már sejtheted, hogy nem. Még egy tipp, hogy mire figyelj az akcióknál.

 • A csalogató reklám esete

Egy akár szuper marketinges technika is jogi veszélybe sodorhatja a vállalkozásodat?

 • Milyen előny nem hirdethető sajátként?

Meg fogsz lepődni, de még arra is kitérnek a jogszabályok, hogy milyen előnyöket (pozitívumokat) hogyan állíthatsz. 

FIGYELEM! A 2. részt külön nem tudod megvásárolni, az csak az 1. részt is tartalmazó másik csomagban érhető el. Ennek oka, hogy a 2. részben foglaltak pontos megértéséhez szükséged lesz az 1. részből megismerhető alapokra. Olyan ez, mint a házépítés. Azt sem kezdhetjük a tetővel. Ha tehát úgy érzed, hogy a 2. részben tárgyalt 31 feketelistás eset ismeretéhez is jól jönne valami érthető magyarázat és sok-sok példa, akkor az 1. és 2. részt egyben vásárold meg. Ha a feketelista tartalmával egyedül is boldogulsz az alapok ismerete után, akkor elegendő, ha csak az 1. részt tartalmazó tudásprogramot veszed meg. Önmagában a 2. részt nem tudod megvásárolni, hiszen semmiképpen sem szeretnénk csak „a tetőt” eladni neked az alapok nélkül. Azzal ugyanis valószínű, hogy nem sokra mennél. Márpedig a célunk, hogy te is képbe kerülj és elkerülhesd a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatokat. 

Mit mondanak mások Dr. Kocsis Ildikóról?

“Bizony, nagy dolog, ha valaki érthetővé tud tenni valamit, amit részben szándékosan toltak az érthetetlenség irányában.”
N.F.

“Szakmailag (is) nagyra tartom Önt. Úgy vélem, Ön és irodájának szaktudása azok, amik egy nagy múltú, komptetens nemzetközi jogi irodát ténylegesen jellemeznek.”
F.M.

Világéletemben irtóztam ettől a területtől aztán egyszer hallgattam egy előadást Ildikótól valamilyen jogi témában és meglepődve vettem észre a végén, hogy értettem mindent, amit mondott és nem fáradtam el.
Gy.E.

Nagyon köszönöm, hogy a joghoz nem értő ember számára is érthetővé teszi és közel hozza a jogot. Már eddig is nagyon sok bizonytalanság került bennem helyre. Köszönöm a munkáját.
T.E.

Ildi, a Te egyszerű és nyilvánvaló lényegrelátásodat tanítani kellene az általános iskolában!

Sz.E.

Hangulatos előadást hallhattunk, ami érthető és élvezhető formában tartalmazta a legfontosabb dolgokat, a szükséges mélységig.
B.Cs.

Ildikó nagyon közvetlen, kedves hölgy. Érthetően elmagyarázza az előadás témáját úgy, hogy azt “bárki” megérti.
P.T.

Mennyibe kerül?

A Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok – útmutató vállalkozásoknak tudásprogram létfontosságú a vállalkozásoknak, vállalkozóknak, marketingeseknek. Elkérhetnénk ezért az online tudásprogramért, ami több, mint 50 vidóból áll akár 100 000 Ft-ot is, de nem tesszük.

Ezt a tudásprogramot kifejezetten úgy áraztuk be, hogy bárki számára elérhető legyen.

A Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok – útmutató vállalkozásoknak online tudásprogram 1. részének ára 24 990 Ft.

A Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok – útmutató vállalkozásoknak online tudásprogram 1. és 2. része egyben 39 990 Ft. Ha ezt szeretnéd megvásárolni, akkor kattints ide: Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok – útmutató vállalkozásoknak 1.-2. rész egyben

A Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok – útmutató vállalkozásoknak online tudásprogram videói a vásárlás után azonnal elérhetőek, így azonnal megkaphatod az információkat. Nem kell várnod, hogy megismerd a válaszokat.

Hogyan szerezheted meg a tudást?

 • Kattints a MEGRENDELEM gombra!
 • Fizesd ki bankkártyával a tudásprogram ellenértékét!
 • Lépj be a személyes fiókodba a tudásprogram felületén, ha még nem tetted meg!
 • A videók a vásárlást követően azonnal elérhetőek a személyes fiókodban az online felületen.
 • A videókat bármikor, bárhol, akárhányszor újra megnézheted a személyes fiókodba belépve.

Figyelem! A Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok – útmutató vállalkozásoknak 1. rész online tudásprogram nem minősül jogi tanácsadásnak.

Ez a tudásprogram vállalkozásoknak, vállalkozóknak, marketingeseknek készült, és célja, hogy érthetővé tegye, hogy mire kell figyelned, hogy elkerülhesd a tiszteségtelen kereskedelmi gyakorlat legdurvább jogi buktatóit! Minden vállalkozás, értékesítés, ügy más és más, mindegyik egyedi. Mint a jogi kérdésekben mindig, itt is igaz, hogy a körülmények befolyásolhatják egy eset megítélését. A tudásprogram célja az általános tájékoztatás, az elhangzottak nem minősülnek jogi tanácsadásnak.